5. mai 2014

Workshop: video i undervisningen

Hvordan kan vi bruke video for å forbedre undervisningen? Hva er mulighetene? Og ikke minst: Hvilke behov finnes i fagmiljøene?

Vi klarer kanskje ikke å svare på alle disse spørsmålene i full bredde, men begynner med en workshop: førstkommende torsdag, den 8. mai, kl 13. på rom A-526 i Nygårdsgaten 112. Påmelding er ikke påkrevd, men send gjerne en epost til joh@hib.no, om du vet du vil komme. Kom gjerne med innspill til hva du ønsker vi kan ta opp.

Workshopen vil absolutt være åpen for inspill underveis, men vi vil begynne med å diskuetere og eksemplifisere hvordan video kan brukes til:
  • Foreberedelser
    Hvordan bruke video for å få studentene til å stilel bedre forberedt til det som skjer i klasserommet - Stikkord: omvendt undervisning og skjermforelesninger
     
  • Læringsaktiviter
    Hva er video best egnet til?
    Opptak i klasserommet?
    Hvilke muligheter ligger i "interaktiv video"
     
  • Etterarbeid
    Kan studentene levere besvarelser i form av video. Hvordan håndtere dette?
     
  • Tilbakemeling
    Bli mer effektiv ved tilbakemelding med skjermvideo.
Målet med workshopen er først og fremst å få i gang en faglig diskusjon omkring bruk av video i undervisningen, på tvers av avdelinger og fag, for å kunne ta dette videre og legge forholdene best mulig til rette i tiden fremover.

Jeg tenker at målet skal være å dokumentere hva deltakerne tenker, sammen omkring pubnktene ovenfor. Vi "fyller ut" presentasjonen nedenfor. jeg åpner ikek for fri redigereing, men presentasjonen er åpen for anonym kommentering via denne linken:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar